Unde puteți găsi un job în blockchain?

Blockchain-ul este poate cea mai interesantă tehnologie din vremurile noastre. Acest lucru se datorează faptului că blockchain-ul este mai mult decât doar bitcoin! Pentru cei interesați de topic, există multe oportunități diferite de a putea intra în această industrie. De la dezvoltatori software, până la ingineri, analiști, există o varietate de joburi oferite aici.

Care sunt sarcinile din domeniul blockchain?

Deoarece joburile din sectorul blockchain sunt atât de diverse, nu este posibilă generalizarea sarcinilor. Cu toate acestea, dezvoltatorii blockchain sunt cu siguranță printre cele mai căutate talente. Acești dezvoltatori software, de exemplu, sunt ocupați să extindă blockchain-ul și mai departe. Mai mult, există unii dezvoltatori care lucrează la noi monede digitale și token-uri. Dezvoltatorii de aplicații și dezvoltatorii backend sunt, de asemenea, căutați de multe companii.

Nu doar programatorii își pot găsi joburi aici. Ingineri blockchain, analiști afacere, manageri rețele sociale și alte joburi pot fi ocupate aici.

Industria care s-a dezvoltat în jurul blockchain-ului și a criptomonedelor devine tot mai importantă. Așadar, nu e surprinzător faptul că puteți găsi multe oportunități diferite de carieră.

Unde puteți găsi de lucru în domeniul blockchain?

Există multe companii naționale și internaționale care oferă joburi diferite în domeniul blockchain. Acestea includ companii de securitate, platforme de bursă, bănci, instituții financiare, companii private și multe altele. Companiile cunoscute care angajează în domeniul blockchain sunt IBM, SAP, Fujitsu, dar și Welthungerhilfe.

De asemenea, puteți vedea deja de la posibilii angajatori cât de diversă este piața de muncă pentru joburile din domeniul blockchain. Mai mult, există multe startup-uri în acest domeniu care caută angajați în diferite sectoare.

Cum puteți găsi un job în domeniul blockchain?

Dacă doriți să munciți în blockchain sau în domeniul criptomonedelor, aveți diferite opțiuni. Mai mult, există mai multe programe de studii dedicate pentru programatori și dezvoltatori blockchain. Printre acestea, de exemplu, sunt programele de studiu precum „Blockchain & Distributive Ledger Technologies”. Dacă doriți să abordați topicul blockchain-ului mai mult dintr-o perspectivă financiară, puteți face și un MBA în Blockchain Management.

Cu toate acestea, universitățile au rămas în urmă în domeniul blockchain și al criptomonedelor. Dacă doriți să învățați singur programare, puteți găsi ajutor pe internet mai rapid decât la orice universitate.

Așadar, nu aveți nevoie de educație sau de o diplomă pentru a vă găsi un loc de muncă. Chiar dacă ați învățat singur din fața propriului laptop, puteți ținti către o carieră de succes în domeniul blockchain-ului.

Totuși, o diplomă în informatică poate avea cu siguranță succes în rândul unor angajatori. Industria blockchain-ului este potrivită mai ales pentru cei care își schimbă cariera din sectorul de programare și dezvoltare. 

Pe lângă programatori, multe companii caută absolvenți cu experiență într-un domeniu de afaceri. Așadar, poate fi și o diplomă în economie, acest lucru putând ajuta la obținerea unui job în domeniul cripto.

Mai mult, managerii social media sunt, de asemenea, necesari într-un fel sau altul pentru a face companiile și produsele acestora mai bine cunoscute. Aici aveți nevoie, fie de o instruire ca manager în social media, fie de o diplomă în domeniul media.

Salariu

În funcție de profilul exact al jobului, salariul în domeniul blockchain variază mai mult decât în orice altă industrie. Salariul mediu al unui programator blockchain este între 135,000 de euro și 160,000 de euro brut anual. În funcție de abilitățile și angajatorul dvs., salariul poate depăși mult cu mult media.

Cât puteți să câștigați în domeniul blockchain?

Salariu de început135.000€
Salariu mediu147.000€
Salariu maxim160.000€