Începeți-vă propriul proiect: Cum să vă eficientizați timpul

Unii freelanceri sunt complet absorbiți de munca lor. Sunt freelanceri profesioniști și, așadar, sunt mereu la datorie pentru clienții lor. Alții își țin ochii deschiși pentru alternative. Își umplu timpul cu activități pe lângă activitatea lor de bază, de exemplu pentru a dobândi experiență sau pentru a se descurca într-un al doilea domeniu. Ce alte posibilități există?

Vă putem oferi câteva sugestii. Ce puteți face:

Începeți propriul dvs. blog

Un blog poate fi extrem de important pentru a vă putea vinde mai bine. Vă permite să publicați știri despre serviciile dvs. rapid și simplu. Vă ajută să vă dezvoltați loialitatea clienților când vă umpleți blogul cu ponturi valoroase pe care clienții să le poată folosi. Și dacă faceți asta în mod regulat, vă ajută să fiți găsit mai simplu în mediul online. Unii freelanceri sunt găsiți atât de bine prin blogul lor, încât puteți evita complet contactarea străină.

Un mod simplu de a începe propriul  blogul este cu WordPress: creați-vă un cont, asigurați-vă un domeniu gratuit WordPress și începeți blogul!

Scrieți povești scurte sau un roman

Nu este atât de dificil să vă publicați propria carte în zilele noastre. Nici nu mai aveți nevoie de un editor, puteți face totul pe cont propriu. Acest lucru se numește ”auto-publicare”. Există mai mulți furnizori pe piață, care pot publica texte din partea autorilor necunoscuți, fie în format tipărit, fie în eBook.

Datorită procesului ”Tipărire la Cerere”, acest lucru este posibil și în ediții limitate: cartea este tipărită doar în momentul în care a fost plasată o comandă. Deci, vă place să scrieți? Atunci poate acesta este proiectul potrivit pentru dvs. în vara aceasta.

Renovați-vă apartamentul

O schimbare de peisaj vă poate face bine – și nu doar în sensul proverbial. Vă puteți vopsi pereții apartamentului, puteți cumpăra mobilier nou sau să înlocuiți farfuriile cele vechi cu altele noi. Acest lucru vă va aduce o notă de prospețime în viața dvs. de zi cu zi. Folosiți-vă timpul liber din vară pentru a găsi reduceri și a căuta chilipiruri. Noul decor nu trebuie să coste mulți bani.

Este important să vă simțiți confortabil acolo unde locuiți. Apoi puteți trece la următorul proiect cu energii proaspete.

Modificați-vă grădina

O grădină frumoasă este minunată și poate avea un efect extrem de pozitiv asupra stării dvs. Puteți planta flori noi, poate un mic pom fructifer sau puteți planta câteva legume pe care să le culegeți în timp. Dacă sunteți meșter, vă puteți construi o bancă frumoasă sau puteți face un iaz. Sunt atât de multe posibilități! Mergeți prin câteva magazine de bricolaj din jurul cartierului și veți fi inspirat de ideile altora.

Transformați lucrurile vechi în noi

Ați auzit vreodată de ”upcycling”? Este procesul de a transforma produse vechi care ar fi aruncate în mod normal, în produse noi. Ambalajele băuturilor de tipul Tetrapak pot fi transformate în sacoșe de exemplu, sau o bucată veche dintr-un balansoar poate fi transformată într-o bancă. Nu există nicio limită în imaginație.

Tot ce este creat prin reciclare este foarte individual, creativ și prietenos cu mediul, deoarece produsele irosite nu trebuie să mai fie arse. Pont: Produsele mici reciclate pot fi și idei grozave de cadouri pentru prieteni și familie.

Deschideți un magazin online

Nu este atât de dificil pe cât ar putea suna. Din punct de vedere tehnic și financiar, deschiderea unui magazin online azi nu mai prezintă o problemă: există suficienți furnizori care pun la dispoziție multe soluții foarte ieftine și sunt chiar o alegere bună. Întrebarea reală: ce anume să vindeți? Nu fiecare freelancer face produse în domeniul lor care să poată fi vândute – fie deoarece clientul deține drepturile asupra lor, sau deoarece pur și simplu nu există o piață pentru ele. Mai mult: producția de bunuri, deseori implică mult lucru, care de obicei trebuie făcut de către freelancer.

Puteți găsi un exemplu de astfel de produs în următorul interviu cu experții.

Mergeți pe Way of St. James

Way of St. James este o rețea de rute de pelerinaj care merg din Santiago la Compostela din Spania. Mulți oameni au intrat și au raportat că este o experiență incredibilă. Oameni din toată lumea se întâlnesc pe Way of St. James.

Unii merg pe cont propriu, alții o fac din smerenie, deoarece au depășit obstacole grele din viață. Pentru alții, este o aventură deosebită pe care vor să o facă o dată în viață.  Poate și pentru dvs.?

Faceți o călătorie în jurul lumii

Multă lume visează să călătorească o dată în jurul lumii. Doar puțini pot spune că au reușit acest lucru. Cei care fac asta se întorc puțin schimbați, deoarece impresiile și experiența din diversele locuri din jurul lumii vă face să vedeți viața cu ochi diferiți: „De fapt, mă descurc bine. De ce mă plâng atât?” sau „Când mă voi întoarce, voi scăpa de toate sursele de stres care nu mă ajută cu nimic” sunt câteva din descoperirile făcute prin lume. Există mereu un motiv să nu faceți o excursie lungă. Dar există un alt motiv de ce să o faceți. Gândiți-vă la asta.

Interviul Unui Expert

Daniel Wagner este un freelancer care lucrează ca social media și community manager.

Dar pentru că asta nu a fost suficient pentru el, a stat și și-a dezvoltat propriile sale produse: Cutii Social Media Starter pentru companii mici și freelanceri.

Freelance.de: Cum v-a venit ideea de a dezvolta Cutii Social Media Starter pe lângă munca dvs. ca freelancer?
Daniel Wagner:

Îmi place să muncesc pentru companii mici, afaceri individuale și freelanceri. Dar am înțeles repede că această bază de clienți nu își poate permite o consultare personalizată pentru o perioadă mai îndelungată. Cu atât mai mult în social media, deoarece multe lucruri se schimbă rapid și ar trebui să rămâi mereu actualizat. Ar trebui să fii mereu la curent.

Drept urmare, am încercat să găsesc o soluție care să învețe social media să ofere serviciul de a avea pe cineva cu care să vorbiți despre orice legat de social media. Timp de trei ani, am perfecționat ideea. Ce am reușit într-un sfârșit a fost Cutia Social Media Starter, care va fi disponibilă în curând pentru achiziție dedicată diverselor industrii și rețele sociale. Prima Cutie Starter, care va fi disponibilă de la mijlocul lunii August, este dedicată utilizării Twitter pentru antrenori și instructori.

Numesc acest proiect „Little Big Social” deoarece chiar și companiile mici și lupii singuratici pot avea succes pe social media. Cu alte cuvinte: Își pot transforma afacerile într-o ”Companie Little Big Social”. Cutia Starter le arată cum pot reuși asta.

Vă rugăm să ne arătați o mică previzualizare: Cum ați transformat afacerea dvs. într-o Companie Little Big Social?
Practic, există trei zone care contează: Social, Conținut și Abordare. Social se referă la a ști cum să creați conexiuni și să vă dezvoltați rețeaua dvs. socială. Conținutul se referă la dezvoltarea conținutului interesant pentru social media care să vă facă să ieșiți în evidență. Abordarea include toate măsurile luate pentru a spori numărul persoanelor din rețelele sociale la care putem ajunge, pentru ca conținutul să se poată răspândi mai rapid.

Cutia Social Media Starter oferă instrucțiuni clare, ponturi și idei despre cum să progresați în toate cele trei zone din industria dvs. Iar dacă există vreo problemă, echipa de suport vă va ajuta rapid și simplu. Suportul bun este foarte, foarte important pentru mine în acest proiect.

Ce înseamnă acest proiect pentru dvs., pe care evident l-ați gestionat singur?
A fost foarte important pentru mine să îmi dezvolt o a doua sursă de venit pe lângă munca ca freelancer. Acesta este un aspect. Al doilea este că sper să pot să ofer un serviciu real companiilor mici și freelancerilor cu acest produs. Sper că cu Cutia Starter chiar și companiile pot să aibă un început grozav și sigur pe social media chiar și dacă nu își permit suport extern. Ar fi grozav. Primul feedback de la persoanele care l-au testat și care au putut folosi cutia în avans mă face să fiu optimist.

Timpul este o raritate. Cum vă gestionați toate proiectele?
În mare lucrez de la biroul meu de acasă. Sunt foarte eficient acolo și îmi pot încheia sarcinile rapid. Mai mult, îmi stabilesc priorități clare. Uneori refuz proiectele clienților pe care le-aș putea încorpora în programul meu, dar pentru care ar trebui să opresc dezvoltarea Cutiilor Social Media Starter. Proiectul meu are prioritate absolută. Sunt un antreprenor complet.

E rândul dvs.

Pentru a încheia săptămâna noastră tematică, suntem foarte interesați în ce proiecte ați dori să investiți timp. De ce nu ne spuneți câteva lucruri despre ele?