Freelancer part-time: Munciți de la distanță pe lângă jobul dvs. principal

Intrarea în lumea antreprenorilor este mereu un pas curajos pentru angajați. Trebuie să ia în considerare să mențină securitatea financiară și să aibă succes cu compania în cele din urmă. Mulți fondatori decid, așadar, la început să treacă la antreprenori doar drept job part-time. Acesta e un mod bun de a vă testa afacerea și să încercați să vedeți cum este să fii antreprenor. Dar este nevoie de puțină pregătire și cunoștințe pentru modul corect de a administra angajarea part-time.

Fiți atenți la impozite și la asigurările de sănătate

Un factor important legat de joburile part time se referă la regulile de impozitare pentru un job part time. Venitul suplimentar în această formă trebuie raportat la biroul de impozite, în caz contrar este considerat fraudă. Așadar, dacă doriți să fiți sigur, ar trebui să discutați cu consilierul dvs. pe impozite sau pe altcineva din domeniu. Este important dacă doriți să aveți deja răspunsurile la întrebările relevante de  mai târziu.

Pe lângă contactarea fiscului, compania de asigurări de sănătate este de asemenea o instituție importantă. Aici, trebuie raportate orice riscuri ivite în activitățile ca freelancer. Informațiile inițiale despre acest subiect sunt oferite de către Existenzgründerportal de la Ministerul Finanțelor. În funcție de asigurarea de sănătate, totuși, există mai multe aspecte care trebuie luate în considerare.

Cel mai bun mod de a afla despre acestea este de a întreba direct la compania dvs. de asigurări de sănătate.

În caz contrar, problemele legale pot deveni un aspect important în viața dvs. odată cu începutul unei angajări tip part-time. Cineva trebuie să se ocupe de diferitele aspecte și de exemplu, să ia în considerare asigurarea de protecție legală. Așadar, în cazul în care aveți nevoie, puteți avea protecție legală la dispoziție în orice moment.

Acest lucru este valabil îndeosebi dacă faceți investiții mari sau dacă sunteți antreprenor într-o industrie în care activitățile dvs. presupun riscuri financiare ridicate. Furnizorii de asigurări, de obicei informează antreprenorii gratuit despre protecția legală la care pot apela.

Dar odată ce ați depășit aceste formalități, vă puteți concentra pe activitatea efectivă de la job-ul part-time. Aceasta este o modalitate bună de a estima șansele dvs. pe piață și poate să treceți la antreprenoriat mai târziu. Așadar, căutarea pentru cele mai bune servicii și oportunități are farmecul său pentru antreprenorii în devenire.

Cu toate acestea, feedback-ul constant și sfatul referitor la situația dvs. antreprenorială rămâne un factor important pentru propriul succes, mai ales în primele zile ca antreprenor.

Consultații, instruire și clienții potriviți

Desigur, ar trebui să aveți abilitățile corespunzătoare domeniului dvs. – chiar dacă începe cu freelance-ul ca job part-time. Pentru majoritatea, aceasta este prima intrare în lumea muncii. Se oferă siguranță financiară prin locul de muncă propriu-zis; cu toate acestea, în același timp, puteți avea mai multe posibilități despre cum să vă continuați cariera.

Multă lume optează azi pentru un model în loc să facă direct pasul către antreprenoriat. Așadar, există discuții în forumuri pe Internet despre orice probleme legate de impozite în cazul joburilor part time de până la 400 EURO. Pe forumul gutefrage.net, puteți găsi rapid răspunsuri la cele mai întâlnite întrebări din acest topic complex și în același timp, aveți oportunitatea de a obține consiliere gratuită din partea altora referitor la antreprenoriat.

Dacă vă informați singur folosind astfel de portaluri și desigur, prin consilierii potriviți, aveți o șansă bună ca până la urmă antreprenoriatul dvs. să aibă succes. Și cine știe, poate veți afla odată cu această angajare secundară că puteți face freelancer-ul incitant și profitabil. Așadar, în cele din urmă, această experiență vă poate oferi o nouă privire de ansamblu legat de viața dvs. profesională și implicit legat de carieră.