Cu ce se ocupă un dezvoltator full stack?

Un dezvoltator full stack este un programator care lucrează atât în dezvoltarea front-end, cât și în back-end. Poate dezvolta aproape orice aplicație și funcție. Un dezvoltator full stack este un dezvoltator polivalent care are o gamă variată de abilități. Cu toate acestea, de obicei are mai puțină experiență decât un dezvoltator backend sau frontend.

Principalele sarcini ale unui Dezvoltator Full Stack

Un dezvoltator full stack are grijă de stack-ul complet. De la etapa de design și crearea aplicațiilor web și designul frontend-ului, până la testarea, monitorizarea și logging-ul programului dezvoltat. Așadar, Dezvoltatorul Full Stack are cunoștințe aprofundate referitor la uneltele, tehnicile și limbajele de programare.

În cadrul companiilor, Dezvoltatorul Full Stack este legătura dintre frontend și backend. El se asigură că toate părțile unei aplicații web sunt bine conectate (design, frontend și backend, sistem de operare și server) și că colaborarea dintre diferitele discipline merge ca pe roate.

Care sunt responsabilitățile unui dezvoltator full stack?

Sfera de activitate pentru un Dezvoltator Full Stack poate include următoarele sarcini:

– Structura bazelor de date

– Designul și dezvoltarea de API-uri și microservicii

– Lansarea și implementarea programului dezvoltat

– Automatizarea infrastructurii

– Testele programului

– securitatea datelor

– Dezvoltarea suplimentară a aplicațiilor și instrumentelor

– Revizia codurilor primite de la colegi

Deoarece expertiza unui dezvoltator full stack este foarte variată, nu are la fel de multe oportunități precum un programator care se specializează într-un singur domeniu. Deoarece dezvoltarea tehnologică are loc în ritm rapid, îi este aproape imposibil să știe fiecare specialitate din fiecare domeniu. Practic, ca dezvoltator full stack, nu veți lucra la proiecte cu programe mari, complexe.

Subiecte cheie: Descriere job dezvoltator full stack, cerințe job dezvoltator full stack, profil job dezvoltator full stack, responsabilități dezvoltator full stack, ce anume face un dezvoltator fulll stack, ce anume este un dezvoltator full stack, munca drept dezvoltator full stack.

Tehnologii și software

Un dezvoltator full stack lucrează cu multe tehnologii și instrumente diferite:

– Oracle – Progres – Git – ASP MVC – Web Api – .Net core
– Nuget – Symfony- Docker- Linux – Apache – MySQL

Tehnologiile și instrumentele cu care lucrează pot varia de la companie la companie. Limbajele de programare variază de asemenea (e.g. C#, PHP, Javascript, HTML5). Se așteaptă de la un Dezvoltator Full Stack să fie competent în mai mult de un limbaj de programare.

Locul de muncă: Unde puteți lucra ca dezvoltator?

Un Dezvoltator Full Stack poate lucra pentru multe tipuri de organizații și companii. Companiile și organizațiile mai mari (bănci, municipalități, ministere) au deseori departamentele lor proprii de IT unde un Dezvoltator Full Stack poate lucra. Totuși, dezvoltatorii full stack pot lucra și pentru agenții de marketing sau companii de software.

Metodele Scrum și Agile sunt utilizate deseori în companiile IT. Ca dezvoltator full stack, intrați de multe ori în contact cu deținători de produse și maeștri scrum. În funcție de cum este structurată compania, puteți munci cu backend, frontend, designeri interfață, testeri software și marketeri online.

Subiecte importante: Colegii dezvoltatorilor full-stack, unde lucrează dezvoltatorii full-stack.

Educație

Pentru a lucra ca Dezvoltator Full Stack, trebuie să aveți o educație completă sau o diplomă în știința computerelor.

– tehnologia informației

– Ingineria Computerelor

– dezvoltarea programelor

– Tehnologia sistemului și a rețelei

– Comunicare și design multimedia

Experiența demonstrabilă cu anumite sisteme este deseori mai importantă decât un curs finalizat.

Subiecte Cheie: Instruire pentru dezvoltatori full stack, carieră de dezvoltator full stack, reinstruire pentru dezvoltator full stack, instruire dezvoltator full stack, studiu pentru a deveni dezvoltator full stack, studii pentru a deveni dezvoltator full stack.

Salariul unui Dezvoltator Full Stack

Salariul de început al unui dezvoltator full stack freelancer este de aproximativ 55,000€ brut pe an. Mai târziu în carieră, salariul mediul anual este de aproximativ 70,000€. Candidații de top pot câștiga până la 120,000€ pe an.

Cât câștigă un dezvoltator full stack?

Salariu de început55.000€
Salariu mediu70.000€
Salariu maxim120.000 €

Tariful pe oră al unui dezvoltator full stack este în medie de 75€. Pentru o zi de lucru de 8 ore, tariful este așadar de 600€ pe zi.